Open dag

Onder het motto ‘Samen in Het Zamen’ organiseren de stichtingen Eykenburg, Humanitas DMH en BBD een:

OPEN DAG
op vrijdag 6 oktober 2017
van 10.00 tot 17.00 uur
in Het Zamen
Esperantostraat 12
Den Haag.

De OPEN DAG wordt georganiseerd met als doel buurtbewoners en relaties te informeren over het aanbod van de in Het Zamen gehuisveste organisaties, aangevuld met organisaties die actief zijn in of voor de wijk.
De wijk is onderhevig aan omvangrijke veranderingen met nieuwbouw, renovaties, herinrichting en de komst van nieuwe bewoners, bedrijven en dienstverlenende organisaties. In het afgelopen jaar zijn ook in Het Zamen verschillende organisaties zich gaan vestigen, waardoor een kennismaking met de omgeving centraal staat.

Wat kunt u op de OPEN DAG verwachten?

Informatiemarkt

De in het Zamen gehuisveste organisaties zetten hun deuren voor u open en een twintigtal organisaties presenteren zich In het atrium van Het Zamen.

In Het Zamen is een bezoek te brengen aan:
de Kesslerstichting, Fysio- en ergotherapie, huisarts Keizer, VVC BV (print, data, web, e.d.), rouwcentrum Onze Zorg, Sportschool Rein, kapper, Dutch ‘n Decent en stichting BBD.

plattegrond Het Zamen

Op de informatiemarkt staan:
Voor Welzijn, de Caribische activiteitengroep Wayaca, stichting Eykenburg, Humanitas DMH, sieradenverkoop, wijkpolitie, brandweer, Afdeling Ooievaarspas Gemeente Den Haag, Kesslerstichting, Marijke mode, Apetito, stichting Ambulancewens en Staedion.

Optredens

10.30 – 11.30 uur   BBD-koor
Het BBD-koor is in 2011 opgericht door operazanger Willy Caron en bestaat uit ouderen die deelnemen aan BBD-activiteiten.
Het koor zingt oud-Hollandse liedjes en wordt al enkele jaren begeleid door Michael Eschauzier.
Meezingen is gewenst!

12.00 – 12.30 uur   Caribisch zangkoor Wayaca
Caribisch zangkoor Wayaca bestaat uit voornamelijk Antilliaanse en Arubaanse ouderen die al geruime tijd in Den Haag woonachtig zijn.
De Caribische activiteiten- en zanggroep is sinds kort een welkome gast in Het Zamen, wat gevierd wordt met een kleurrijk optreden op de OPEN DAG.

12.30 – 13.00 uur   Arie Spaans
Al vanaf zijn 12e jaar schrijft en zingt Arie zijn eigen songs. Zijn stijl staat bekend als energiek en melancholiek. Hij is beïnvloed door bands als Joy Division en The Beatles en geïnspireerd door artiesten als David Bowie en Hank Williams.

14.00 – 16.00 uur   The Clarks
The Clarks behoeft nauwelijks enige introductie. Deze bekende Haagse coverband toert al meer dan 35 jaar door binnen- en buitenland en trekt momenteel volle zalen met hun theatertour ‘Pioniers van de Nederpop’ met presentator Johan Derksen.
Het optreden wordt een feest van herkenning met hits uit de jaren zestig en zeventig.

artiesten opend dag Het Zamen

Presentaties

11.30 – 12.00 uur   Modeshow
Met de modeverkoop en modeshows is Marijke’s mode een goede bekende in Het Zamen. Op de OPEN DAG toont zij haar collectie.

13.00 – 13.30 uur   Qigong
Naast het bestaande aanbod zijn in Het Zamen vele activiteiten voor ouderen in ontwikkeling. Zo is onlangs de nieuwe activiteit Qigong van start gegaan en omdat deze Oosterse bewegingsactiviteit nog niet veel bekendheid geniet, wordt vandaag Qigong gepresenteerd onder leiding van Haidy Ricket.

14.45 – 16.00 uur   Beauty voor de Senior
De activiteit ‘Beauty voor de Senior’ wordt eveneens dit jaar voor het eerst in Het Zamen aangeboden en legt ouderen letterlijk en figuurlijk in de watten. Gezichtsmassage, nagels lakken, opmaken, haarverzorging en nog heel veel meer, maar volgens de dames ligt de nadruk op het samen zijn en de persoonlijke aandacht.

presentaties open dag Het Zamen

Presentatie

Presentator van de dag is Johan Overdevest
Johan OverdevestJohan Overdevest, bekend als presentator en producent van programma’s op TV West, verzorgt de presentatie op de OPEN DAG. Deze zomer maakte hij een prachtige serie over eenzaamheid van ouderen met de titel ‘Goud voor oud’, die in 8 delen op TV West is uitgezonden. De serie is alsnog te bekijken op www.omroepwest.nl onder ‘uitzending gemist’.

Hapjes en drankjes

Hapjes en drankjes zijn speciaal voor deze dag tegen gereduceerde tarieven verkrijgbaar in het restaurant van Het Zamen. En voor € 2,- wordt bij de ingang aan de Esperantostraat een portie poffertjes aangeboden.

 

Bereikbaarheid
Het Zamen is te bereiken met de tramlijnen 2, 4 en 11, halte Loosduinseweg / Monstersestraat.

Met de auto volgt u vanaf de A4 of A44 bij het Malieveld de borden ‘MCH Westeinde’. Aangekomen bij de T-splitsing Waldeck Piermontkade slaat u linksaf. Bij het tweede stoplicht slaat u rechtsaf en na circa 300 meter ligt aan uw rechterhand Het Zamen.
De wijk biedt gratis parkeergelegenheid tot 18.00 uur.

 

De open dag wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Debman Foundation en gemeente Den Haag


pijl naar boven

 

poster open dag