Nieuws

Nieuw bestuurslid stelt zich voor
(augustus 2023)

Leo Bode komt ons bestuur versterken, hij stelt zich aan u voor:

Gerben JansenMijn naam is Leo Bode en ik ben 69 jaar. Ik heb twee dochters en vijf kleinkinderen. Een van mijn dochters is Lotte en zij heeft jarenlang in het bestuur van de BBD gezeten en vertelde daar altijd enthousiast over. Zelf heb ik in de Jeugdhulpverlening en het Onderwijs gewerkt en daar ook veel bestuurlijke ervaring opgedaan.
Bij de eerste kennismaking met de BBD viel me de combinatie van professionaliteit en wat we in Rotterdam (waar ik woon); niet lullen maar poetsen mentaliteit noemen. Dat sprak me erg aan, vandaar dat ik graag in het bestuur ben gaan zitten. Den Haag ken ik goed, omdat ik er ook gewoond en gewerkt heb. Ik hoop de komende jaren een bijdrage vanuit het bestuur te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de BBD.

Cursus valpreventie (mei 2023)

In samenwerking met de gemeente Den Haag gaan we dit jaar een 13 - weekse cursus valpreventie aanbieden. We nodigen u van harte uit deel te nemen, aangezien steeds meer oudere mensen onnodig in het ziekenhuis belanden door struikelen en vallen in en om het huis.
U kunt zich nu al telefonisch bij ons aanmelden via 070 - 364 66 61 op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur.
Zodra het aantal deelnemers bekend is, wordt u geïnformeerd over de startdatum die hoogstwaarschijnlijk na de vakantieperiode zal zijn.

tekening van struikelende senioren

 

Maak kennis met de BBD en geniet van een bollentocht (maart 2023)

Om nieuwe mensen te laten kennismaken met de diensten van de BBD organiseren we in april bollentochten voor een kleine prijs.

flyer bollentocht

Shell-diner (februari 2023)

Op vrijdag 10 maart organiseert Shell na drie jaar speciaal voor u weer een diner op hun hoofdkantoor! Muziek, heerlijk eten en het goede gezelschap van de medewerkers van Shell zorgen voor een onvergetelijke avond!
Het aantal plaatsen is helaas beperkt maar bel ons als u belangstelling heeft dan loten wij wie er allemaal mee kunnen.

De BBD komt u tegemoet (januari 2023)

Met de gestegen kosten voor levensonderhoud is het niet voor iedereen even gemakkelijk om alles te blijven doen wat men voorheen deed en dat geldt bij sommige mensen ook voor het deelnemen aan de BBD-activiteiten.
We zijn uiteraard erg blij dat de Ooievaarspas van toepassing is op onze activiteiten maar niet iedereen kan daar gebruik van maken.
Al vele jaren kunnen we kortingen op activiteiten toepassen die mogelijk worden gemaakt door verschillende fondsen, deze kortingen gaat u ook nu weer aantreffen in het programma, maar nu met nog hogere kortingen.
En we kunnen dit jaar nóg meer doen!
We breiden het aanbod uit in onze activiteitenruimte en ondanks de stijgende lasten voor onze stichting zal de eigen bijdrage voor alle reguliere activiteiten in
Het Zamen € 5,- blijven.
Daarnaast kunnen we nu ook BBD-bussen inzetten voor het vervoer naar deze activiteiten voor € 4,- (€ 2,- voor Ooievaarspashouders) in plaats van € 8,-.
We zijn erg blij met deze extra steun, want we zien graag dat iedereen deel kan blijven nemen aan onze activiteiten. Mocht u ondanks deze tegemoetkomingen toch belemmeringen ervaren, schroom dan niet om contact op te nemen met Richard Özbey, 070 - 364 66 61

Vakantieweken (januari 2023)

Onze medewerkers zijn van plan om in het voor- en/of najaar weer vakantieweken te gaan organiseren. Dit willen we in overleg met u doen en daarom nodigen we u van harte uit om op zondag 5 februari hierover met ons te overleggen onder het genot van een kopje koffie.

Taart voor onze vrijwilligers (oktober 2023)

Iedere week bakt Maison Kelder een taart voor een Haagse vrijwilliger die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de medemens. Deze keer reikt Fred Zuiderwijk de taart uit aan de zeer gewaardeerde vrijwilligers van de BBD.

Vrijmibo met Harry Wassenaar
op Den Haag FM (oktober 2022)

Op 28 oktober werd onze directeur geïnterviewd in de uitzending van Vrijmibo op DenHaag FM, u kunt het via deze link terug luisteren: vrijmibo

Harry wassenaar in radiouitzending vrijmibo

Gratis lunch voor nieuwe deelnemers
(september 2022)

We vieren ons dertig jarig bestaan en laten ook nieuwe senioren graag met ons kennismaken. We organiseren voor hun op diverse data een gratis lunch waarbij we informatie geven over al onze activiteiten.
Alle Haagse ouderen zijn van harte welkom.

gratis lunch voor nieuwe deelnemers

 

Nieuw bestuurslid stelt zich voor
(april 2022)

We zijn blij met de komst van Gerben Jansen als nieuw bestuurslid, hij stelt zich hier aan u voor:

Gerben JansenMijn naam is Gerben Jansen en ik ben sinds kort bestuurslid bij de BBD, graag stel ik mij even voor! Ik ben net als de BBD 30 jaar oud en woon in Utrecht met mijn vriendin en kat. Ik mag in mijn vrije tijd graag de handen uit de mouwen steken. Zo houd ik van klussen en het bakken van mijn eigen brood. Ook voetbal ik graag, ook al is het op een bedenkelijk niveau. Ik ben opgegroeid in Groningen waar ik Economie heb gestudeerd aan de Rijksuniversiteit. Na mijn studie ben ik – op zoek naar werk – richting de randstad gegaan. Sinds 5 jaar werk ik bij de Algemene Pensioen Groep. Hier beheren mijn collega’s en ik de financiën van 8 pensioenfondsen. Zo doen we ons best voor een goed pensioen voor 4,5 miljoen Nederlanders.

Via mede bestuurslid Annelieke ben ik in aanraking gekomen met de BBD. Ik ben een paar keer op bezoek geweest en was meteen verkocht door het fantastische werk dat de medewerkers en vrijwilligers doen. Ik voelde me gelijk helemaal thuis. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik me mag aansluiten bij de club! De BBD is in beweging, als bestuurslid zal ik de komende jaren me inzetten voor een stabiele toekomst zodat we nog minstens 30 jaar een hoop mensen kunnen helpen en vooral ook leuke activiteiten kunnen blijven organiseren.

Met vriendelijke groet,
Gerben Jansen

Activiteiten hervat
(januari 2022)

Vanaf dinsdag 1 februari hervatten wij alle groepsactiviteiten zoals de uitstapjes, boodschappen doen in groepsverband en de dagactiviteiten in Het Zamen en de Prael. Uiteraard houden we rekening met de nog geldende beperkingen.
Voor alle activiteiten geldt dat we met een beperkt aantal mensen samen komen en op stap gaan. De mondkapjes zijn verplicht in de bus en tijdens het rondlopen op locaties en het vaccinatiebewijs moet getoond kunnen worden.
Voor vragen kunt u ons van maandag tot en met vrijdag bereiken tussen 9.00 en 13.00 uur via telefoon 070 - 364 66 61
Tot gauw en alvast veel plezier! We kijken er naar uit u weer te mogen verwelkomen!

30 jaar BBD
(oktober 2021)

Op 1 december 2021 bestaat de BBD 30 jaar!
De BBD is in december 1991 als experimenteel project in de wijk Transvaal van start gegaan en na een succesvolle start is in december 1992 de stichting opgericht.
Een goede reden om een jaar lang aandacht te besteden aan dit behaalde resultaat.
Graag willen wij deelnemers aan onze activiteiten bij de samenstelling van het programma betrekken. U kunt uw ideeën voor activiteiten bij ons indienen. Dat kan door een email te sturen naar info@bbddenhaag.nl of te bellen tijdens de ochtenduren naar 070 - 364 66 61.
Alvast hartelijk dank voor het meedenken en uw suggesties!

Gratis uitstapje voor nieuwe deelnemers
(juni 2021)

Na de lange eenzame tijd van thuisisolatie door corona komen we vanaf juli weer met een uitgebreid aanbod aan uitstapjes voor Haagse senioren.
Om deze herstart te vieren krijgt iedereen die zich als nieuwe deelnemer aanmeldt, een gratis introductieactiviteit aangeboden en het maandprogramma toegestuurd.

flyer herstart

 

Nieuwe bestuursleden stellen zich voor
(maart 2021)

Lotte Bode gaat het bestuur verlaten maar twee nieuwe bestuursleden zullen haar plaats innemen, ze stellen zich hieronder aan u voor:

Annelieke AmelinkMijn naam is Annelieke Amelink. Een tijdje geleden is mij gevraagd of ik interesse heb om het bestuur van de BBD Den Haag te komen versterken. Na een leuk gesprek wist ik direct dat ik graag een bijdrage wil leveren. Wat een leuke en sympathieke stichting! En dan heb ik nog niet eens kennisgemaakt met de vele vrijwilligers en leden. Desondanks stel ik mezelf wel alvast graag digitaal voor:

Ik ben 29 jaar geleden geboren in Oldenzaal. Na de middelbare school heb ik de studies Sociologie en Organisatiepsychologie afgerond aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Sinds ongeveer 3 jaar woon ik in Utrecht en werk ik met veel plezier als beleidsmedewerker op het domein van zorg, veiligheid & sociaal domein. Dat doe ik bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Den Haag. Het is een mooie stad waar ik graag kom voor mijn werk, maar zeker ook voor andere activiteiten zoals borrelen en naar het strand gaan. In mijn vrije tijd zit ik op (zaal)voetbal en spreek ik graag af met vrienden, waarbij af en toe een pubquiz, een potje bingo of klaverjassen zeker niet mag ontbreken.

Ik hoop gauw mijn steentje te kunnen bijdragen aan de BBD en kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten zodra dat weer (veilig) kan. Tot dan!


Harry Wassenaar ontvangt waarderingsprijsAls jurist zet ik mij graag in voor een betere wereld. Ik werk al lang in de non-profit sector op het gebied van duurzaamheid. Nu richt ik mij vooral op juridische advisering richting een groene en sociale, prettige woon- en leefomgeving voor iedereen. Waar mogelijk probeer ik uiteenlopende belangen en mensen te verbinden. Daar sluit deze bestuursfunctie binnen de BBD goed bij aan: gericht op het verbinden van mensen door hen te ondersteunen bij dagelijkse boodschappen en gezellige sociale activiteiten!

Yvette Kleekamp

Richard tegen eenzaamheid (mei 2020)

De Community tegen Eenzaamheid heeft een mooi filmpje gemaakt van Richard:

 

Bingo TV goed ontvangen (mei 2020)

 

Bingo TV
(april 2020)

Nu we tijdelijk niet met elkaar op stap kunnen, organiseert de BBD verschillende alternatieve activiteiten. Eén daarvan is Bingo TV.

We starten op vrijdag 15 mei 2020 met een wekelijkse live-uitzending.
De uitzendingen beginnen om 14.00 uur en worden uitgezonden op Den Haag TV (bij Ziggo op kanaal 40 en bij KPN op kanaal 1312).
Elke uitzending spelen we voor 1 volle bingokaart, met twee pauzes waarin we met interviews, actuele informatie en muziek er een leuke en gezellige uitzending van gaan maken.
Indien u wilt deelnemen, kunt u zich opgeven bij de stichting BBD op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur, Telefoon 070 - 364 66 61
Na inschrijving worden de bingokaarten maandelijks naar u opgestuurd en ontvangt u tevens nadere informatie over het programma.
Voor elke maand dat u wilt deelnemen, geldt een deelnemersbijdrage van € 5,- (of € 2,50 voor Ooievaarspashouders) en maakt u kans op prachtige prijzen waaronder verschillende boodschappen- en cadeaupakketten.

flyer bingo tv

 

Belmaatje
(april 2020)

In een periode waarin we even niet met elkaar op stap kunnen gaan, passen we onze dienstverlening aan en onderzoeken we hoe contacten en aandacht voor elkaar op een andere manier georganiseerd kunnen worden. We constateren onder meer dat senioren die alleen thuis zitten behoefte hebben aan een dagelijks praatje. In samenwerking met het Aandachtcentrum bieden we met veel plezier een belmaatje aan. Vrijwilligers van o.a. de BBD, partners en het Aandachtcentrum zitten voor u klaar!
Senioren kunnen zich aanmelden bij de BBD op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur, telefoon 070 - 364 66 61

belmaatje tekening

Maart: De Maand van Het Zamen
(februari 2020)

Sinds enige tijd is de BBD gehuisvest aan de Esperantostraat in complex Het Zamen. In dit gebouw zijn verschillende mooie ruimtes waar wij, samen met onze partners, een uitgebreid aanbod aan activiteiten organiseren.
Deze activiteiten in, om en vanuit Het Zamen zijn zó gezellig en de moeite waard om te bezoeken dat we ze deze maand extra aandacht gaan geven.
Het wordt een feestelijke maand met bijvoorbeeld elke donderdagmiddag een live-optreden, met achtereenvolgens De Kleine Band, De Zingende Slager, Peter en Jan (The Clarks) en Willeke Alberti.
We trappen de maand af met een openingsfeest op maandag 2 maart. Tijdens deze gezellige middag met optredens, hapjes en drankjes, geven we nadere uitleg over de activiteiten die deze maand gaan volgen. Deze middag is vooral ook leuk voor mensen die nog niet eerder een activiteit in Het Zamen hebben bezocht.

Op TV West zal 150 keer een reclamespot uitgezonden worden om De Maand van Het Zamen onder de aandacht te brengen.
Met dank aan Sjaak Bral voor zijn medewerking!

feestmaand in Het Zamen

A Meezing Kerstdiner in De Prael een groot succes!
(december 2019)

Na vele jaren A Meezing Kerst te hebben georganiseerd in de Grote Kerk, hebben we er in 2019 A Meezing Kerstdiner in De Prael van gemaakt. De naam zegt het al: niet alleen zingen met Philharmonisch Koor Hagacantare maar ook genieten van een heerlijk diner.

ameezing kerstdiner 2020

Via onderstaande links kunt een filmverslag zien van beide evenementen Deze films zijn gemaakt door Dennis Simonis, redacteur van Haagse Dingen, waarvoor onze grote dank!.

A Meezing Kerstdiner 23 december

A Meezing Kerstdiner 16 december

Toch subsidie voor de activiteiten in Het Zamen
(september 2019)

Nadat in eerste instantie een subsidieaanvraag was afgewezen, heeft de gemeente Den Haag nu toch besloten de activiteiten in Het Zamen financieel te blijven steunen.

Iedere vrijdag borrelmiddag in Het Zamen

Vanaf oktober organiseren we elke vrijdag een ‘borrelmiddag’ in Het Zamen met hapjes, drankjes en gevarieerde activiteiten zoals oud-Hollandse spelletjes met Rad van Avontuur (en leuke prijsjes), op vrijdag 18 oktober een presentatie over honing en een live-optreden met Arthuro op 25 oktober.

Introductie aanbieding

De BBD nodigt Haagse senioren uit om kennis te maken met de BBD door deel te nemen aan een uitstapje inclusief begeleiding en vervoer voor een gereduceerd tarief van € 5,- of gratis deelname aan één van onze activiteiten in Het Zamen.
Mensen kunnen zich aanmelden en ontvangen dan onze introductie-aanbiedingen en een gratis maandprogramma.

Er is keuze uit: bollentochten, een bezoek aan pannenkoekenboerderij Meyendel, een workshop schilderen, een gratis borrelmiddag met live muziek en nog veel meer.

flyer 5 euro actie

Nieuwe film over activiteiten in Het Zamen
(december 2018)

Zoals u weet organiseert de BBD talrijke activiteiten in Het Zamen en dat is met 15.000 bezoekers in 18 maanden een groot succes.

 

A Meezing Kerst

ameezing kerst in de grote kerk

Caribische avond in Het Zamen

Op maandag 12 november is er van 16.00 - 20.00 een gezellige Caribische avond in Het Zamen met heerlijk Antilliaans eten en optredens van het Wayaca koor en Lidwina Booi.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspas € 8,75

caribische avond

Kwasi Kloos in Het Zamen

Op zondag 30 september is er een optreden van Kwasi Kloos in Het Zamen.
Kwasi Kloos is een Haagse Vocal group van een kleine 20 enthousiaste amateurs. Ze zingen een afwisselend repertoire, grotendeels bestaand uit vier- of meerstemmige lichte muziek, zowel met piano als a capella.
De zang wordt gecombineerd met een leuke presentatie. Dat zorgt voor de dynamiek in het optreden: soms vrolijk en swingend, soms teder en romantisch, dan weer humoristisch, ontroerend of zwoel.

Het optreden is van 15.00 - 17.00 uur en de toegang is gratis (mogelijk gemaakt door Fonds 1818).

Kwasi Kloos

BBD aan tafel bij Johan Derksen in VI
(juni 2018)

Een Haagse aangelegenheid bij Voetbal Inside met The Clarks, Cesar Zuiderwijk en de BBD!

De BBD bij voetbal inside

De BBD en The Clarks bij Johan Derksen bij Voetbal Inside

Aan tafel bij Pauw (29 maart 2018)

Aan tafel bij Pauw presenteerde minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport(VWS) afgelopen week een actieplan om ouderen uit de eenzaamheid te halen.De eenzaamheid onder ouderen neemt in Nederland de laatste jaren toe, maar dat moet een halt worden toegeroepen, vindt De Jonge.

Naast de minister was een klant van de BBD te gast, de 87-jarige mevrouw Attasio-Janse. Zij vertelde hoe belangrijk de BBD voor haar is.

Zie ook deze link van bnnvara.nl

Boodschappenhulp voor rolstoelgebonden mensen

Vanaf 1 april 2018 beschikt de BBD twee dagen per week over een rolstoelbus die zal worden ingezet voor de dienst ‘boodschappen doen in groepsverband’ op vrijdag in het winkelcentrum Savornin Lohmanplein en een uitstapje.

De inzet van deze aangepaste bus wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en is bedoeld voor mensen die rolstoelgebonden of moeilijk ter been zijn.
Ouderen en mindervaliden worden thuis opgehaald en gebracht en worden geholpen door onze begeleiders. Na het winkelen drinken we nog een bakje koffie of thee met elkaar.
Prijs:€ 3,- (€ 1,50 met Ooievaarspas)

Carnaval met de BBD

Op maandag 12 februari organiseren we een vrolijke carnavalsmiddag in het restaurant van Het Zamen van 14.00 - 16.00 uur.
Trek uw carnavalspak en kom mee feestvieren!
De kosten zijn € 5,- / Ooievaarspasprijs € 2,50
carnaval

De BBD verrast!

Onder de naam de ‘BBD verrast’ gaan we in het nieuwe jaar uitstapjes maken in de Haagse regio. Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u met koffie of thee en een hapje in onze ontmoetingsruimte ontvangen, waarna we een korte tocht maken in de Haagse regio met elke keer een andere verrassende bestemming. Ter afsluiting trakteren wij u nogmaals op iets lekkers en wordt u weer thuisgebracht.
De BBD-prijs bedraagt € 12,50 / Ooievaarspasprijs € 6,25

A Meezing Kerst was weer een groot succes

Circa 500 ouderen genoten van A Meezing Kerst 2017. Een concert, verzorgd door de koren HagaSonare en Hagacantare, sorpraan Merel van Geest, organist Sander van den Houten, het combo Julia Buizer o.l.v. dirigent Danny Nooteboom. Wat dit jaarlijkse evenement uniek maakt, is dat alle gasten van huis worden opgehaald en weer naar huis worden gebracht. Met dank aan alle vrijwilligers, vervoerders, gemeente Den Haag en fondsen.

a meezing kerst 2017

A Meezing Kerst

Op maandag 18 december is het weer zover en kunt u onder het genot van erwtensoep met roggebrood heerlijk meezingen met Het Philharmonisch Koor Hagacantare en het Gemengd koor HagaSonare in de Grote Kerk in het centrum van Den Haag.
Prijs € 10,- / Ooievaarspas € 5,-
incl. (rolstoel)vervoer, erwtensoep met roggebrood en een drankje.
U kunt zich vanaf nu al opgeven voor deze aktiviteit.

 

De BBD pakt uit!

Ter afsluiting van het jubileumjaar bieden wij u in december weer extra
kortingen op leuke activiteiten.
Om de feestvreugde nog verder te verhogen betaalt u deze maand bij alle maaltijdactiviteiten maar de helft van de normale BBD-prijs!
Dus geen € 12,50 maar € 6,- en als u in het bezit bent van een Ooievaarspas betaalt u slechts € 3,-

Deze decembermaand staat weer bol van de fijne kerstactiviteiten, zo kunt u elke woensdagmiddag kerststukjes maken met Rina, organiseren we op donderdag 21 december een BBD Kerstfeest met diner en op zondag 24 december een Kerst Surprise Middag met hapjes en drankjes.
We wensen u een warme en gezellige decembermaand!

 

BBD-Soos (juli 2017)

De ouderensoos is een nieuwe activiteit waarbij mensen elkaar op een ontspannen en gezellige manier kunnen ontmoeten. De soos vindt plaats op de woensdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur, er zijn hapjes en drankjes en een wisselend programma met spelletjes (zoals kaarten, bordspelen en sjoelen) of creatieve activiteiten.

Bijdrage € 5,- / € 2,50 voor Ooievaarspashouders
Inclusief hapje en drankje

Voor mensen die niet zelfstandig naar Het Zamen kunnen komen, is er de mogelijkheid om thuis te worden opgehaald en gebracht.

BBD-Soos

Qigong (mei 2017)

In juni beginnen we met een nieuwe bewegingsactiviteit in Het Zamen. Qigong kunt u zowel staand als vanuit uw stoel doen, het is gericht op de levensenergie en houdt uw spieren soepel.
Iedereen is welkom op de introductieles op woendag 28 juni van 11.00 - 12.00 uur.
Kosten € 5,- of € 2,50 met ooievaarspas.
Inclusief koffie of thee.

qigong

STIP-banen (februari 2017)

De BBD en Dienst SZW ondertekenen de overeenkomst STIP-banen, waarmee een nieuwe vorm van werkervaringsplaatsen is gerealiseerd.

BBD en SZW onderetekenen overeenkomst STIP-banen

Kerstdiners (december 2016)

Een reeks van kerstdiners werd op 2e kerstdag afgesloten met een kerstmaaltijd, bereid door BBD-medewerkers.

kerstdiner

Jubileumpresentatie (december 2016)

We kijken terug op een bijzonder mooie jubileumpresentatie op 1 december! Met heel veel dank aan onze bezoekers, gasten en gastsprekers! Een mooie start van het jubileumjaar.

Een beeldverslag van de jubileumpresentie kunt u hier bekijken:
verslag jubileumpresentatie

jubileumpresentatie
Voorzitter Bouwe van der Plas reikt het eerste jubileumboek uit aan staatssecretaris de heer Martin van Rijn. Martin van Rijn deed ondermeer de uitspraak: 'Als de BBD niet zou bestaan, zou je hem moeten uitvinden'

wethouder Klein
Wethouder de heer Karsten Klein biedt de BBD een prachtig cadeau aan via een videoboodschap.

discussiepanel
Mevrouw Anja Machielse, de heer Rien van der Velden, de heer Martin van Rijn, de heer Tom Ederveen, de heer Gerben Hagenaars, mevrouw Maike van Balen en mevrouw Joke van Oosenbrug vormden een panel dat discussieerde over het thema 'Technologie en aandacht'.

interview en cheque
links: Staatssecretaris de heer Martin van Rijn wordt geïnterviewd door SBS6, Hart van Nederland.
rechts: Harry Wassenaar neemt cheque in ontvangst van wethouder Karsten Klein, uitgereikt door Gerben Hagenaars van de gemeente Den Haag.

Bo Chanchal en Sjaak Bral
links: Sjaak Bral spreekt de gasten toe met een leuke conference
rechts: Harry Wassenaar zet medewerker Bo Chanchal in het zonnetje die als eerste BBD-medewerker eveneens zijn 25-jarig jubileum viert.

Tijdens deze dag is bovendien de film '25 jaar BBD' gepresenteerd.
Bekijk de presentatiefilm

Jubileumboek (december 2016)

In het kader van het 25-jarig jubileum is een prachtig jubileumboek samengesteld. Als dank voor de steun, zullen wij de mensen die donateur zijn van de BBD het jubileumboek gratis aanbieden.
Voor mensen die geen donateur zijn, is het jubileumboek te verkrijgen voor € 7,50. Dit bedrag zal volledig ten goede komt aan de BBD-activiteiten.
Voor het bestellen van het jubileumboek kunt u zich wenden tot onze telefooncentrale 070 - 364 66 61 (tussen 9.00 en 14.00 uur)

jubileumboek

Bijna 25 jaar (november 2016)

Op 1 december bestaat de BBD 25 jaar! We gaan dit jubileum een jaar lang vieren met vele bijzondere activiteiten. De decembermaand staat in het teken van ontmoetingsdiners met een aanbod van horecapartners en maaltijden bereid door BBD-medewerkers. Met dank aan de deelnemende restaurants voor hun aanbod in december, waaronder restaurant Berg en Dal, Dudok, La Basque, Bijhorst en de Dagvisser.

'Niemand Alleen' (oktober 2016)

Met het onlangs gestarte project 'Niemand alleen' ontvangen vanaf heden alle nieuwe deelnemers het aanbod thuis bezocht te worden of een informatiemiddag bij te wonen. Ouderen maken veelvuldig gebruik van deze nieuwe service.

informatie over het project Niemand Allleen

Nieuw project: "Niemand Alleen"
(september 2016)

Via de volgende link kunt u het artikel lezen dat verschenen is naar aanleiding van de start van ons nieuwe project 'Niemand alleen'. Haagmedia

niemand alleen

Interview met Harry Wassenaar op RTV West
(mei 2016)

Kijk en luister hier naar het interview op RTV West met Harry Wassenaar in het programma 'Debbie en haar mannen'.

 

De spreekbeurt van Indy
(juni 2016)

Indy uit groep 8A van basisschool de Kennemerpoort in Alkmaar hield zijn spreekbeurt over de BBD. Na zijn spreekbeurt zamelde hij in zijn klas een bedrag van €10,30 in. Vandaag overhandigde Indy zijn donatiepot aan Harry Wassenaar van de BBD. Goed gedaan Indy! Wij danken jou en jouw klasgenoten hartelijk voor jullie donatie.

Indy zamelt geld in voor de BBD

 

De BBD op TV (april 2016)

Op 21 april werden opnamen gemaakt van de activiteit 'Beauty voor de Senior' dat op het kantoor van de BBD werd georganiseerd.
Op maandag 9 mei wordt het uitgezonden op NPO 2 om 18.10 uur in het programma 'Geloof en een hoop liefde'.

tv opnames voor 'geloof en een hoop liefde'.

Gerard Joling ontmoet de BBD (maart 2016)

Als je met de BBD op stap gaat, kom je nog eens iemand tegen....
Gerard Joling was zo vriendelijk om voor de BBD-bus te poseren met onze deelnemers.

Gerard Joling ontmoet de BBD

De BBD gaat wensen van ouderen vervullen
(februari 2016)

In het kader van het aanstaande jubileumjaar kunnen Haagse ouderen hun wensen voor bijzondere activiteiten aanmelden.

flyer wensen

Tekeningen BBD-activiteiten (februari 2016)

Sinds enige tijd verschijnen in het maandelijkse programmablad tekeningen over de verschillende activiteiten van de BBD die gemaakt zijn door Bernadet Boorsma.
In februari was het onderwerp van de tekening: wintertocht!

tekening Bernadet Boorsma wintertocht

Medewerkers en directie verzorgen kerstlunch (december 2015)

Voorafgaand aan de kersttocht verzorgden medewerkers en directie op eerste kerstdag een heerlijke lunch voor ouderen met als doel deze bijzondere dag gezamenlijk door te brengen.

Richard (afdelingshoofd en waarnemend directeur) bakte de kroketten en Harry (directeur) stond vanaf half tien in de ochtend zijn overheerlijke groentesoep klaar te maken. 'Erg leuk om te doen', aldus Harry. 'Ik heb jarenlang tijdens de kerstdagen maaltijden rondgebracht, maar dit is toch anders. Je bent samen met een grote groep mensen en dat vind ik het mooiste wat er is, zeker op een dag zoals deze'.

kerstlunch

De BBD dankt AH Savornin Lohmanplein, het filiaal dat haar klanten in 2015 in staat stelde statiegeldbonnen aan de BBD te doneren. De opbrengst is besteed aan vier activiteiten, waaronder deze kerstlunch.

Volle kerk voor A Meezing Kerst (december 2015)

Opnieuw was de Grote Kerk gevuld met bijna 700 ouderen die genoten van een prachtig kerstconcert. Naast de liederen die door de koren Hagacantare en Hagasonare werden vertolkt, was er een hoofdrol voor sopraan Merel van Geest. Met haar prachtige stem, begeleid door het combo Julia Buizer en organist Arnoud de Groen, bracht zij de Kerk in beroering. Met de tekstboekjes in de hand zongen de vele ouderen enthousiast mee en hoefde dirigent Danny Nooteboom niemand aan te sporen.

A Meezing Kerst 2015

Mede namens de koren dankt de BBD de fondsen en gemeente Den Haag die dit geweldige evenement al vele jaren mogelijk maken, Tevens dank aan de partners en vrijwilligers die hebben meegeholpen.

A Meezing Kerst 2015 koor

 

Gitaristen The Clarks verrassen dineraanbieders (oktober 2015)

In het kader van de activiteit 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel' zijn verschillende dineraanbieders en ouderen aangenaam verrast met een spontaan gastoptreden van de gitaristen van The Clarks.
'Plots gaat de deurbel en daar staan twee heren met een gitaar voor de deur. Het blijken de zangers / gitaristen van The Clarks te zijn die ons en onze oudere buurtgenoten tijdens het diner verrassen op een mini-optreden in de huiskamer. Wat een feest, volgend jaar doen we weer mee', aldus een dineraanbieder.

gitaristen the clarks

'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel' was ook dit jaar weer een groot succes. Opnieuw deden ruim 200 mensen mee en de BBD ontvangt louter enthousiaste reacties.
Wij danken alle dineraanbieders hartelijk voor hun deelname en hopen volgend jaar wederom vele ouderen te kunnen matchen met buurtgenoten die een diner aanbieden.

 

Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel (mei 2015)

In de week van 1 t/m 7 oktober a.s. organiseert de stichting BBD i.s.m. Burenhulpcentrales de activiteit 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel'. Haagse burgers worden uitgenodigd een oudere een plek aan tafel aan te bieden, met als doel de contacten tussen burgers in hun directe omgeving te vergroten.
Hagenaars die een etentje willen aanbieden en ouderen die willen deelnemen, kunnen zich bij de BBD aanmelden.

We zijn verheugd dat de activiteit met veel enthousiasme wordt ontvangen en dat vele bekende en minder bekende Hagenaars, zoals Wieteke van Dort, een etentje aanbieden.

Klik hier voor nadere informatie.

Wieteke van Dort nodigt ouderen uit aan tafel

Ten behoeve van deze activiteit gaat op 1 augustus de reclamecampagne van start. We hopen weer op heel veel deelnemers en dan is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen op de hoogte worden gebracht van deze leuke activiteit. Er verschijnen verschillende advertenties in de huis-aan-huiskranten en er is een reclamespot opgenomen met Wieteke van Dort. Deze wordt verschillende keren per dag in de hele maand augustus uitgezonden via TV West.

 

Omroep Max maakt opnamen van Het Thuisdiner (februari 2015)

Omroep Max maakt een docu-serie over alleenstaande ouderen die op zoek gaan naar wat hun stad te bieden heeft om nieuwe contacten op te doen.
Den Haag is één van de steden die onder de loep wordt genomen en Omroep Max kwam al snel uit bij het project Het Thuisdiner met de activiteit 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel'.
omroep max maakt opnames
Op donderdag 19 februari kwam de filmploeg een impressie maken van een etentje bij een echtpaar dat twee ouderen had uitgenodigd via de stichting BBD, de organisatie die het project coördineert.
'Wat een geweldig leuk project' aldus de medewerkers van Max. 'De uitzending zal zeker bijdragen aan een toenemende interesse en nieuwe aanmeldingen'.
De ducu-serie wordt eind 2015 uitgezonden.

 

Lege flessen actie bij Albert Heijn (februari 2015)

Doet u ook mee met de lege flessen actie?
Het AH-filiaal aan het Savornin Lohmanplein voert actie voor onze stichting door statiegeldbonnen van lege flessen ten goede te laten komen aan de BBD.
Het hele jaar kunnen de statiegeldbonnen in dit AH-filiaal in een collectebus worden gedeponeerd.
Met de opbrengst organiseert de BBD elk kwartaal extra aantrekkelijke uitstapjes.

U kunt ook meedoen door uw lege flessen in te leveren bij AH Savornin Lohmanplein of door uw lege flessen mee te geven aan onze medewerkers. Dan zorgen wij dat uw statiegeldbon in de collectebus terecht komt.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw deelname aan deze actie!

Om de actie bij Albert Heijn extra aandacht te geven, staat de BBD tweemaal per maand met een stand bij de ingang van het AH-filiaal. Mensen die het leuk vinden om ons te komen assisteren in de stand, kunnen zich melden bij Richard, telefoon 364 66 61. U wordt door ons thuis gehaald en gebracht en u kunt zelf aangeven hoelang u bij de stand aanwezig wilt zijn.

stand van de BBD bij AH

 

'Cesar nodigt ouderen uit aan tafel' (december 2014)

In het kader van de activiteit 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel' vond op maandag 1 december het etentje plaats bij Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring.
Na een warme ontvangst met een welkomstdrankje werden de drie gasten getrakteerd op een heerlijk diner. Bij elke gang gaf Cesar uitleg over de producten die hij gebruikte en gaf hij uitleg over de bereiding. Na een zeer gezellige avond werden de gasten na middernacht voldaan en met een blij gezicht weer huiswaarts gebracht.
Wij danken Cesar en Hester voor een geweldige avond en Cesar's steun aan de activiteit.

Oudere buurtgenoten eten bij Cesar Zuiderwijk

 

Prijs voor 'Het Thuisdiner' (november 2014)

Harry Wassenaar ontvangt waarderingsprijsOp 27 november ontving directeur Harry Wassenaar de Waarderingsprijs 2014 uit handen van wethouder Karsten Klein voor de activiteit 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel'.

De prijs is verkregen op basis van innovatief vrijwilligersbeleid, het aantal geactiveerde burgers, het verbindende karakter en ondernemerschap.

De activiteit, die onderdeel uitmaakt van het project Het Thuisdiner, is in 2014 als pilot door de stichting BBD uitgevoerd en is dermate succesvol dat recent is besloten de activiteit jaarlijks te herhalen.

Mensen die oudere buurtgenoten een diner willen aanbieden en ouderen die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via info@bbddenhaag.nl of via telefoon 070 – 364 66 61.

 

'Een avond minder alleen' (oktober 2014)

In de week van 26 september tot en met 2 oktober 2014 heeft voor de eerste keer de activiteit 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel' plaats gevonden.
Een week met bijzondere ontmoetingen en met circa 200 deelnemers in deze eerste ronde spreken we van een groot succes.
We ontvangen vele dankbare reacties van ouderen en enthousiaste berichten van de dineraanbieders. Een oudere deelneemster stuurde ons bijvoorbeeld een indrukwekkende brief, waarin zij afsloot met de zin: 'het was echt een avond minder alleen'.
De impact is veel groter dan wij hadden verwacht. Het verrast ons opnieuw dat zo'n voor de hand liggende activiteit zoveel te weeg kan brengen.
We weten inmiddels dat de meeste deelnemers een vervolgafspraak hebben gemaakt en dat verheugd ons zeer. Een activiteit die voor herhaling vatbaar is!

Met heel veel dank aan de burenhulpcentrales, de mensen die hebben meegeholpen met het vervoeren van de oudere deelnemers, de gemeente voor de adviezen, de fondsen voor hun bijdragen en alle mensen die ouderen een diner hebben aangeboden.

hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel

Bijzonder Thuisafgehaald (september 2014)

Om het aanbod van verse maaltijden van buurtgenoten uit te breiden, is de BBD een samenwerking aangegaan met 'Thuisafgehaald'.
Een project dat ouderen de mogelijkheid biedt een warme verse maaltijd aan huis bezorgd te krijgen die door een buurtgenoot is bereid.
Thuisafgehaald is een landelijke project, maar in Den Haag zijn op dit moment al enkele honderden thuiskoks aangesloten, die voor een paar euro een verse maaltijd aanbieden.

Thuisafgehaald werkt met een website, maar met de toevoeging van 'Bijzonder Thuisafgehaald' kunnen ouderen maaltijdwensen nu ook telefonisch kenbaar te maken.
Na het melden van de wensen, gaan zij op zoek gaan naar een thuiskok die de maaltijd vers bereid en aan huis bezorgt. Met de thuiskok maakt u vervolgens afspraken over wat u lekker vindt en welke dag(en) u uitkomt.

Kijk voor nadere informatie op pagina Het Thuisdiner

 

Overlijdensbericht (11 september 2014)

Bestuur en directie condoleren collega en vriend Richard met het plotseling overlijden van zijn moeder.

We hebben veel respect en grote waardering voor de wijze waarop jij en Monica al die jaren elke dag voor je moeder thuis hebben gezorgd. We hopen dat jullie hier enige troost uit putten, jullie kunnen trots zijn op alle zorg en aandacht die jullie aan je moeder hebben gegeven.
Wij wensen jou, Monica en familie heel veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

Bouwe van der Plas
Lotte Bode
Léon Fleuren
Harry Wassenaar

 

Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel (juli 2014)

In de week van vrijdag 26 september tot en met donderdag 2 oktober a.s. organiseert de stichting BBD i.s.m. Burenhulpcentrales de activiteit 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel'. Haagse burgers worden uitgenodigd een oudere een plek aan tafel aan te bieden, met als doel de contacten tussen burgers in hun directe omgeving te vergroten.
Ouderen die willen deelnemen, kunnen zich eveneens tot 1 september a.s. bij de BBD aanmelden.

We zijn verheugd dat de activiteit met veel enthousiasme wordt ontvangen en vele bekende en minder bekende Hagenaars een etentje aanbieden, zoals drummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring.

Klik hier voor nadere informatie.

cesar zuiderwijk nodigt een oudere uit aan tafel

 

Nieuwe samenstelling bestuur (maart 2014)

Tijdens de bestuursvergadering van 12 maart 2014 is het nieuwe bestuur van de stichting BBD en stichting WIN officieel geïnstalleerd. Met de komst van Léon Fleuren als nieuwe penningmeester is vicevoorzitter Bouwe van der Plas aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter.

bestuur stichting BBD

Het Thuisdiner (maart 2014)

Op dinsdag 11 maart heeft wethouder Karsten Klein het startsein gegeven
voor het nieuwe project Het Thuisdiner.
In aanwezigheid van verschillende ouderen, vertegenwoordigers van fondsen en media gaven Bouwe van der Plas (bestuursvoorzitter) en Harry Wassenaar (directeur) uitleg over het project.
Na vertoon van de reclamespot die de komende maanden op TV-West is te zien, gaf Karsten Klein het officiële startsein door een fles
champagne te ontkurken.
Ter afsluiting werd aan de wethouder en de andere tafelgasten de 'thuisdiner-keukenschort' aangeboden.

directeur Harry Wassenaar tijden de presentatie van Het Thuisdiner    Karsten Klein tijdens de presentatie van Het Thuisdiner

proosten tijdens de presentatie van Het Thuisdiner

Een filmpje van de presentatie kunt u via onderstaande link bekijken.
Presentatie Het Thuisdiner

In het Haags Nieuwsblad verscheen een artikel die u hier kunt lezen:
Haags Nieuwsblad over Het Thuisdiner

Wethouder Karsten Klein bezoekt de BBD
(februari 2014)

Op vrijdag 28 februari jl. bezocht wethouder Karsten Klein de BBD en hielp actief mee met het begeleiden van ouderen bij het boodschappen doen. De wethouder was diep onder de indruk van het werk van de BBD, waarvan hij blijk geeft in onder meer de reportage die u hieronder kunt bekijken.


Wij danken de wethouder voor zijn komst naar de BBD en zijn positieve en motiverende woorden voor de medewerkers.

wethouder Klein bezoekt BBD

Leon FLeuren nieuwe penningmeester stichting BBD en WIN (februari 2014)

Leon Fleuren

'Onlangs ben ik gevraagd om het bestuur van de BBD / Stichting WIN te versterken.
Een korte introductie is daarbij natuurlijk op zijn plaats: Ik ben Léon Fleuren, 34 jaar oud en gelukkig samenwonend in het centrum van Leiden met mijn vriendin Inge. Na een tweetal studies in Rotterdam (Logistiek & Economie en Bedrijfskunde) ben ik al snel in het advieswereldje terecht gekomen. Momenteel werk ik als adviseur binnen de Consulting praktijk van Deloitte Nederland, en focus ik me op inkoop-, samenwerkings- en innovatieprojecten. Toen ik met werken begon heb ik me voorgenomen om – daar waar mogelijk – iets goeds te doen voor de mensen om mij heen. Na het verzoek van het huidige bestuur van de stichting BBD en Stichting WIN om een rol in de verdere ontwikkeling van beide stichtingen te spelen, hoefde ik dus niet lang na te denken.
Ik ben erg onder de indruk van de activiteiten die zowel de stichting BBD als de Stichting WIN ontplooien, met een speciale rol voor alle vrijwilligers die hier een onmisbare bijdrage aan leveren. Hier draag ik maar wat graag mijn steentje aan bij!'

Met de komst van Leon is penningmeester en vicevoorzitter Bouwe van der Plas aangesteld als de nieuwe voorzitter.

Vijfdaagse Paascruise (februari 2014)

Van vrijdag 18 t/m dinsdag 22 april organiseren Cor en Ria voor de BBD samen met rederij Cruise Compas een vijfdaagse paascruise.
Het vertrek met de BBD-bussen staat gepland om 14.00 uur vanuit Den Haag richting Arnhem, waar we vanaf circa 16.00 uur inschepen. De vaartocht gaat op vrijdagavond naar Nijmegen, op zaterdag van Nijmegen naar Willemstad, op zondag (eerste paasdag) van Willemstad naar Antwerpen, op maandag van Antwerpen via Dordrecht naar Gorinchem en op dinsdag van Gorinchem terug naar Arnhem. Tijdens de tocht wordt in verschillende steden een tussenstop gemaakt.
De prijs is € 249,- geheel inclusief.
In de prijs is inbegrepen: het vervoer naar en van de cruiseboot en de bootreis met dagelijks ontbijt, lunch en diner (inclusief koffie en thee).
De prijs is gebaseerd op een tweepersoons slaaphut.
Alleen de drankjes zijn voor eigen rekening.
U kunt zich nu al opgeven bij de BBD, telefoon 070 – 364 66 61.
Belt u bij interesse snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

Overlijden Boudewijn Struijk (20 november 2013)

Boudewijn StruijkOp dinsdag 19 november jl. ontvingen wij het trieste bericht dat onze voorzitter en goede vriend Boudewijn Struijk op 56 jarige leeftijd plotseling is overleden.
We zijn geschokt, bedroefd en sprakeloos.
Het is voor ons een enorme klap om deze geweldige voorzitter en dit bijzonder goede mens uit ons midden te verliezen.
Boudewijn was trots op de BBD en de medewerkers en droeg het gedachtegoed van de stichting uit als een waardig voorzitter. Hij stond altijd voor ons klaar en tussen ons in.
We gaan hem en zijn steun, adviezen, vriendelijkheid en wijsheid vreselijk missen. Boudewijn blijft voor altijd in ons hart.

Namens bestuur en medewerkers
Stichting BBD

Harry Wassenaar
directeur

Presentatie een groot succes (november 2013)

Onder de naam 'De BBD kiest kleur' presenteerde de BBD op maandag 11 november de nieuwe vormgeving met de nieuwe BBD-kleuren aan relaties en media op het Malieveld te Den Haag.
Naast de aanwezigheid van verschillende relaties en vertegenwoordigers van fondsen en gemeente was de komst van wethouder de heer Karsten Klein een aangename verrassing. De wethouder kondigde in zijn speech tevens een mooi cadeau aan; de BBD mag van de gemeente nog een verouderde bus vervangen.

Nadat de poffertjes waren genuttigd werd met ouderen, bekenden en de wethouder bij de bussen geposeerd voor de fotografen en de filmploeg.
Een zeer geslaagde bijeenkomst met veel waardering voor de 'nieuwe' BBD!

Wethouder Karsten Klein poseert met BBD personeel

Er is weer een leuk filmpje gemaakt over deze presentatie, om hem te zien: film presentatie

bbd bussen in de nieuwe kleur

Nieuwe huisstijl voor de BBD (november 2013)

Met trotst presenteren we onze nieuwe, frisse huisstijl.
De bussen hebben een nieuwe kleur en bestickering gekregen en al ons drukwerk is opnieuw vormgegeven in vrolijke kleuren, zo kleurrijk als de BBD zelf.
En zoals u ziet, is ook de website omgetoverd.

nieuwe huisstijl bbd

A Meezing Kerst (november 2013)

Op 13 december wordt voor de tiende keer een prachtig concert georganiseerd, deze keer weer in de Grote Kerk van Den Haag.

flyer A Meezing Kerst

Uitstapje met poffertjes (november 2013)

De titel 'de BBD kiest kleur' staat voor een feestweek waarin de BBD haar nieuwe vormgeving presenteert.
Reden voor de BBD om een feestelijk uitstapje aan te bieden inclusief koffie / thee, poffertjes op het Malieveld en een lunchpakket
voor slechts € 3,- (Ooievaarspasprijs € 1,50).
Deze activiteit bieden wij aan in de week van 11 tot en met 17 november.

 

pijl naar boven

 

De titel van deze pagina is: "nieuws" en ja, af en toe iets nieuws, iets anders dan het dagelijkse thuis zitten is waar veel ouderen naar verlangen.

Maar als je zonder hulp niet meer goed naar buiten kunt, hoe zorg je dan voor iets nieuws in je leven?
Dan bel je de BBD en ga je er veilig een middagje op uit. Zodat je iets nieuws hebt om naar uit te kijken en om later weer op terug te kijken.