Gezamenlijke uitstapjes

Naast het doen van boodschappen bieden wij ook dagelijks uitstapjes aan en maken tochten langs de mooiste plekken van Nederland. We bezoeken musea, dierentuinen en tuincentra,
gaan naar Kijkduin voor koffie met gebak, maken boottochten en rijden naar gezellige markten. Regelmatig gaan we ergens eten of bezoeken we evenementen... teveel om op te noemen.
Deelnemers worden altijd thuis opgehaald en ook weer veilig thuisgebracht.
Hieronder vindt u het programma voor de komende periode.
Vanaf de laatste woensdag van de maand kunt u zich telefonisch opgeven voor de activiteiten van de daaropvolgende maand.

Woensdag 10 april
Bollentocht (11.00 uur)
Heerlijk in een van onze busjes rondgereden worden langs de bollenvelden waar Holland beroemd om is. In onze activiteitenruimte serveren we koffie met gebak.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief koffie met gebak)

Vrijdag 12 april
ADO Den Haag - Helmond Sport (19.00 uur)
Het blijft spannend of ADO gaat promoveren of niet, uw gejuich kan misschien nét het verschil maken.
BBD-prijs: € 25,- / Ooievaarspasprijs: € 12,50
(inclusief entree, drankje en hapjes)

Zaterdag 13 april
Tocht Midden-Delfland + kaasboerderij (11.00 uur)
We maken een mooie tocht door de omgeving van Midden-Delfland en maken een stop bij kaas- en zuivelboerderij van Winden in Schipluiden waar u ambachtelijke zuivelproducten kunt kopen zoals boerenkaas, melk, karnemelk, yoghurt, boter, kwark, vleesproducten, honing en jam
BBD-prijs € 15,- / Ooievaarspasprijs € 7,50

Zondag 14 april
Bollentocht (11.00 uur)
Er is voor u weer een mooie tocht uitgestippeld om te genieten van de kleurenpracht.
Maar eerst is het tijd voor koffie met gebak.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief koffie met gebak)

Maandag 15 april
Eten in café New Jorissen (17.00 uur)
Na het succes in januari zijn we wederom uitgenodigd in dit gezellige café in de Heelsumstraat in Den Haag. Vandaag krijgt u spareribs met frites aangeboden.
BBD-prijs € 12,50 / Ooievaarspasprijs € 6,25
(exclusief eten en 2 drankjes)

Dinsdag 16 april
Bollentocht (11.00 uur)
We maken een mooie tocht langs de bollenvelden en u krijgt in onze activiteitenruimte koffie met gebak aangeboden.
BBD-prijs € 17,50 / Ooievaarspasprijs € 8,75
(inclusief koffie met gebak)

Woensdag 17 april
Amazing Oriental Ypenburg (11.00 uur)
We gaan weer boodschappen doen in deze grote Aziatische supermarkt. In het restaurant kunt u terecht voor lekkere hapjes en drankjes.
BBD-prijs € 8,- / Ooievaarspasprijs € 4,-

Zaterdag 20 april
ADO Den Haag - Eindhoven (15.30 uur)
In samenwerking met stichting de Grijze Reigâh's gaan we vandaag naar het stadion van ADO voor de wedstrijd tegen Eindhoven.
BBD-prijs: € 25,- / Ooievaarspasprijs: € 12,50
(inclusief entree, drankje en hapjes)

Zondag 21 april
Bloemendagen in Limmen (11.00 uur)
Jaarlijks worden in Limmen in Noord-Holland de Bloemendagen georganiseerd. In het voorjaar wordt het dorp, met ongeveer 7.000 inwoners omgetoverd in een zee van lentebloemen. Vele mozaïeken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen staan door het hele dorp
verspreid in de tuinen van de inwoners.
BBD-prijs € 25,-
(inclusief lunchpakket)

Dinsdag 23 april
Bezoek Keukenhof (10.00 uur)
Het terrein van de Keukenhof beslaat een oppervlakte van 32 hectare. U kunt hier genieten van de kleurenrijkdom van alle voorjaarsbloeiers. Ook in verschillende overdekte paviljoens worden bloemenexposities georganiseerd, het voordeel hiervan is dat de bloemen die daar staan geen hinder ondervinden van weersinvloeden zoals hagel, harde wind of vorst.
De entree aan de kassa bedraagt € 23,- en dient apart te worden afgerekend.
U krijgt een lunchpakket mee.
BBD-prijs € 19,50 / Ooievaarspasprijs € 9,25
(inclusief lunchpakket, exclusief entree)

Woensdag 24 april
Bingo aan de Schie (17.00 uur)
Vanavond worden we wederom verwelkomd door topkokkin Karin, die speciaal voor ons een heerlijke maaltijd bereidt in haar restaurant pal aan het water. Een bijzonder ingericht restaurant met kleurrijk meubilair afkomstig uit de aanpalende kringloop. Die pakken we voor sluitingstijd natuurlijk ook nog even mee.
Aansluitend gaan we een paar rondjes bingo spelen. Gewoon omdat het kan.
De maaltijd kost € 8,50 en dient apart te worden afgerekend
BBD-prijs € 19,50 / Ooievaarspasprijs € 9,75 voor deze 3 in 1 activiteit
(inclusief bingo, exclusief maaltijd)

Zaterdag 27 april
Geraniummarkt op het Lange Voorhout (11.00 uur)
De mooiste geraniums en andere perkplantjes scoor je traditiegetrouw op Koningsdag tijdens de Nationale Geraniummarkt op het Lange Voorhout in Den Haag. Er is een zeer ruim aanbod aan zomerbloeiende perkplanten, waaronder een uitgebreid sortiment geraniums, aangevuld met kuipplanten, vaste planten, vetplanten, diverse kleine heesters en planten voor de groentetuin. Maar ook voor tuinartikelen als plantenkuipen, bloembakken, hanging baskets en klein tuingereedschap kunt u op deze markt terecht.
BBD-prijs € 12,50 / Ooievaarspasprijs € 6,25

Maandag 29 april
Pannenkoekenboerderij Meyendel (11.00 uur)
Door de pannenkoekenboerderij wordt u getrakteerd op een pannenkoek en drankjes.
BBD-prijs: € 8,- / Ooievaarspasprijs: € 4,- (inclusief pannenkoek of broodje naar keuze met 2 drankjes)

Dinsdag 30 april
Van der Spek Zevenhuizen (11.00 uur)
Een tuincentrum met een decoratie-afdeling en een verswinkel (met groente, kaas, fruit, koek en snoep) met vaak hele schappelijke prijzen.
BBD-prijs € 15,- / ooievaarspasprijs € 7,50

Woensdag 1 mei
Panoramatocht Alblasserwaard (10.00 uur)
Vandaag staat een prachtige tocht dwars door de Alblasserwaard op het programma die ons voert door onder andere Hardinxveld-Giessendam, Giessenburg en Goudriaan om te eindigen in het pittoreske vestingstadje Nieuwpoort. We rijden hoog over de dijken voor het mooiste zicht op de waterrijke omgeving en we stoppen voor een lekker bakje koffie in boerderij de Koperen Knop, een prachtige boerderij en museum uit het begin van de 17e eeuw met veel stijlkamers en werktuigen van door de eeuwen heen. Voor consumpties kunt u terecht in het inpandige restaurant, maar bij goed weer ook op het terras en in de theetuin. Bezoek aan het museum zelf kost € 5,- extra (met Museumjaarkaart gratis).
De volgende stop is de Graanbuurt in Giessenburg, een bijzonder complex van kleine ambachts- en modewinkeltjes, maar ook van horecagelegenheden en foodstores. We sluiten af met een borrel in Nieuwpoort. Oh, wat is het leven toch mooi…..
BBD-prijs € 29,50
(inclusief lunchpakket en afsluitend drankje)

Zaterdag 4 mei
Japanse Tuin Clingendael (11.00 uur)
De Japanse Tuin ligt in het midden van landgoed Clingendael. In de tuin vindt u zeldzame bomen en planten. Omdat de tuin al heel oud is en kwetsbaar, is deze maar 8 weken per jaar open.
Kon’nichiwa (fijne middag)
BBD-prijs € 8,- / Ooievaarspasprijs € 4,-

Zondag 5 mei
Stichting De Paardenkamp Soest (11.00 uur)
Op naar boerderij het Gagelgat in Soest. Paarden die niet in de worst zijn verdwenen, genieten hier gezamenlijk van hun oude dag. Wat een inspirerend initiatief, een verdiend paardenpensioen. Een bakje doen we in het aanpalende theehuis het Oude Paard.
BBD-prijs € 24,50
(inclusief lunchpakket, exclusief consumptie)

Maandag 6 mei
Burgerveentocht en paling kopen (10.00 uur)
Een fijne tocht naar de palingboer in Burgerveen waar u heerlijke vis kunt kopen.
BBD-prijs: € 15,-

Dinsdag 7 mei
Rondje Nieuwkoop en Meije (10.00 uur)
We maken een mooie tocht dwars door het Groene Hart en gaan genieten van een schilderachtige omgeving met uitgestrekte polders.
U krijgt een lunchpakket aangeboden.
BBD-prijs € 19,50 / Ooievaarspasprijs € 9,75
(inclusief lunchpakket)

Woensdag 8 mei
Vaartocht met koffie en gebak (11.30 uur)
De eerste vaartocht van het jaar met rederij de Gantel maken we vanuit Monster naar Poeldijk en terug en onderweg stappen we uit bij restaurant de Vineyard waar u wordt getrakteerd op koffie met gebak. Na het bezoek varen we nog een stuk naar de Monsterse haven.
BBD-prijs € 25,- / Ooievaarspasprijs € 12,50
(inclusief vaartocht, koffie met gebak)

Vrijdag 10 mei
ADO Den Haag - Jong PSV (19.00 uur)
In samenwerking met stichting de Grijze Reigâh's gaan we vandaag naar het stadion van ADO voor de wedstrijd tegen Jong PSV.
BBD-prijs € 25,- / Ooievaarspasprijs 12,50
(inclusief entree).

Zaterdag 11 mei
Rondje Geschiedenis Medemblik (10.00 uur)
Vandaag gaan we op pad naar kasteel Radboud, een dwangburcht uit 1288, gebouwd door graaf Floris V en prachtig gelegen direct aan het IJsselmeer. In onze activiteitenruimte krijgt u voor vertrek een korte inleiding in de geschiedenis van onze graven van de 13e eeuw. Dezelfde graven die met de bouw van het Binnenhof en de Ridderzaal onze stad ‘s Gravenhage stichtten. Mooie verhalen over moord en doodslag, riddertoernooien en boerenopstanden. Onderweg maken we in Opperdoes een korte stop bij een aardappelboer voor liefhebbers van de lekkerste aardappel van Nederland: de Opperdoezer Ronde. Het kasteel zelf is werkelijk prachtig en u wordt rondgeleid via een audiotour. De entree van het kasteel bedraagt € 9,50 en dient apart te worden afgerekend (gratis met Museumjaarkaart of Vriendenloterij VIP-kaart). Wel is het kasteel alleen toegankelijk voor mensen die nog goed ter been zijn en trappen kunnen beklimmen.
We sluiten de dag af met een mooie route langs het IJsselmeer en een borreltje.
BBD-prijs € 34,50
(inclusief lunchpakket en borrel, exclusief entree kasteel)

Zondag 12 mei
Alpacafarm in Vorstenbosch (10.30 uur)
Op deze farm in Noord-Brabant kunt u alpaca's voeren en aaien. U kunt er iets eten of drinken en er is een alpacashop met allerlei producten van alpacawol.
BBD-prijs € 24,50

Maandag 13 mei
Acrylverf schilderen (13.30 uur)
De familie Goedman Art Supplies biedt u weer een gratis middag schilderen aan waarbij u les krijgt van een kunstenares. Dit vindt plaats in de vrije ruimte bij Goedman in de Prins Hendrikstraat. U krijgt koffie en een koekje aangeboden.
BBD-prijs € 8,- / Ooievaarspasprijs € 4,-
(inclusief schilderen, koffie en een koekje)

Dinsdag 14 mei
Corpus: reis door de mens (10.00 uur)
Bij Oegstgeest zit een reusachtige mensfiguur langs de snelweg. In deze reus ontdekken we de wonderen van het menselijk lichaam. Hoe reageert het lichaam op een splinter? Wat gebeurt er in uw oor als u naar muziek luistert en waar zit het commandocentrum van uw lijf? Via de roltrap komt u in de knie, daar start de reis (met een audiotour) en u eindigt in de hersenen. De entree bedraagt € 25,- en dient apart te worden afgerekend.
BBD-prijs € 19,50 / Ooievaarspasprijs € 9,75
(exclusief entree)

Woensdag 15 mei
Kringloopmarathon (10.00 uur)
Vandaag doen we het eens anders, we treden buiten ons ‘Ooievaarsgebied’. Het wordt daarmee wat duurder, maar daar krijgt u wel wat voor terug! We gaan via een prachtige route over dijken en polderwegen naar Nieuwegein, Vianen en IJsselstein om vlak bij elkaar gelegen kringlopen te bezoeken. En dat zijn er veel!
BBD-prijs € 22,50 (inclusief lunchpakket)

Dinsdag 21 mei
Tocht Biesbosch (11.00 uur)
We hebben weer een prachtige route uitgestippeld met verrassende plekjes in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.
BBD-prijs € 24,50 (inclusief lunchpakket)

Woensdag 22 mei
Rondje Geschiedenis Vlissingen (10.00 uur)
Via een mooie route door Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren gaan we naar Vlissingen dat door haar strategische ligging een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. We gaan naar het Muzeeum, (voorzien van liften en een restaurant) waar we van alles kunnen leren over het leven op boten, de VOC en over het leven van Michiel de Ruyter die een groot deel van zijn leven op de plek van het huidige museum doorgebracht. De entree van het museum bedraagt € 15,- en dient apart te worden afgerekend (gratis met Museumjaarkaart of Vriendenloterij VIP-kaart) Op de terugweg nemen we nog een oorlam in een plaatselijke herberg…..
Ik zou zeggen monster aan bij de BBD!
BBD-prijs € 32,50
(inclusief lunchpakket en borrel, exclusief entree museum)

Zaterdag 25 mei
Rondje snuffelen in Delft (13.00 uur)
Vanmiddag gaan we lekker slenteren langs de vele gezellige kraampjes van de antiek- en brocantemarkt langs de grachten van de historische binnenstad van Delft. Aansluitend gaan we met zijn allen gezellig borrelen in een leuk café. Het eerste drankje en hapje zijn op kosten van de BBD. Hoera en proost!
BBD-prijs € 19,50 / Ooievaarspasprijs € 9,75

Maandag 27 mei
Pannenkoekenboerderij Meyendel (11.00 uur)
U wordt door de eigenaar getrakteerd op een overheerlijke pannenkoek met drankjes.
BBD-prijs: € 8,- / Ooievaarspasprijs: € 4,-
(inclusief pannenkoek of broodje naar keuze met 2 drankjes)

Dinsdag 28 mei
Vaartocht met ijsje (11.30 uur)
We varen een twee uur durend rondje door Poelzone, Monsterse Vaart en Gantel naar Poeldijk. Ter hoogte van de Poeldijkse vaart wordt u getrakteerd op een ijsje.
BBD-prijs € 25,- / Ooievaarspasprijs € 12,50
(inclusief vaartocht, ijsje)

Woensdag 29 mei
Winkelcentrum Zuidplein (11.00 uur)
Winkelcentrum Zuidplein is een groot overdekt winkelcentrum in Rotterdam-Zuid met 155 winkels.
BBD-prijs € 15,- / Ooievaarspasprijs € 7,50


pijl naar boven

tekening uitstapje met begeleiding naar de dierentuin

 

 

hulp bij het uitstappen

 

"Als ik BBD zeg, dan denk ik aan al die leuke tochtjes die ik en met mij nog vele andere mensen gemaakt hebben met de welbekende busjes.

We reden door oude stadjes zoals Brielle, Oudewater, Delft en nog veel meer.
Ook genoten we van de heerlijke boottochten en evenementen zoals kaarsen maken, de tingieterij, tasjesmuseum kaasboerderij enz.

Hoe zouden wij daar in
's hemelsnaam naar toe kunnen zonder de BBD?
Met openbaar vervoer lukt ons dat niet meer want dan missen we toch heel erg onze chauffeurs en begeleiders die altijd klaar staan om ons te helpen."

Mevr. de Pauw

divider